Продължете към съдържанието

Изхвърляне на боклук от мазе в Пловдив и региона

Зимата отмина и може би е дошло време да направите пролетно почистване не само на дома си, но и на останалите прилежащи части от него – мазе, гараж и таван. Време е да изхвърлите старата зимнина, ненужни вещи и боклуци, на които все им се „каните“, но не намирате време или желание, за да го сторите! Ако скоро не сте „посещавали“ мазето, то може да бъдете неприятно изненадани. Не е тайна, че мнозина не полагат никакви усилия, за да поддържат тези помещения и единственото, което е правят е да влязат и да оставят или вземат някаква вещ.

Изхвърляне на боклук от мазе в Пловдив Така че, ако и вие сте от тях, не бива да се изненадвате от това, което ще заварите. В зависимост от големината на мазето, което ще се почиства; вида на боклуците, които ще се изхвърлят, се определя колко време ще отнеме това начинание. Честно казано не винаги по-голямото като квадратура мазе, е по-трудно за почистване. Ако с годините не са трупани много боклуци в него или периодично са били изхвърляни такива, то неговото почистване може да отнеме по-малко от час. От практиката ви споделяме, че е имало изключително малки мазета на пръв поглед, които след като бъдат почистени си задаваме въпроса – „Как са били събрани толкова много боклуци в него?“.

Самото почистване на мазе може да ви се стори доста „неприятна“ задача. Обстановката в това помещение е мръсна, влажна, прашна и тъмна. Освен това не бива да забравяме и неговите „обитатели“. Освен обичайно заподозряните плъхове, хлебарки и мишки, от някъде може да се появят и прилепи, които са безопасни животинки, но тяхната поява със сигурност ще ви изненада неприятно.

Изхвърляне на боклук от мазе в Пловдив  и регионаАко оставим настрана неприятната обстановка, в която ще ви се наложи да работите, то има някои неща, които трябва да вземете предвид, преди да запретнете ръкави и да се разровите сред боклуците. Има съществена разлика между почистването на мазе в жилищна кооперация и мазе към къща. Изхвърлянето на боклуци от мазе в блок, е значително по-трудоемко. Първо, защото се работи в меко казано „тясна“ обстановка и ако по някакъв начин сте успели да приберете в мазето по-едрогабаритни вещи, то не само, че ще срещнете затруднения с тяхното изнасяне, но със сигурност ще имате нужда от помощ.

Другото, на което искаме да обърнем внимание е свързано с извозването на т.нар. битови отпадъци до сметище. Ако не разполагате със собствен превоз, то по-добре наемете такъв от някоя фирма. ТЕПЕТО може да ви осигури контейнер, в който да натоварите боклуците, след което да изпратим екип, който да се заеме с неговото извозване. Също така искаме да добавим, че нашите хамали могат да се заемат почистването на общите части в мазето и жилищната кооперация. Така че, ако не можете да се организирате помежду си и търсите професионална помощ – обадете ни се!