Продължете към съдържанието

Хамалска фирма Изнася и извозва стари секции в Пловдив

При преместването или изхвърлянето на секция се взимат предвид някои от нейните специфични особености. Именно за тях ще поговорим в днешния материал. Гарантираме ви, че, ако се съобразите с тях, ще улесните значително задачата си. Подобни „особености“ има и при преместването на диван, гардероб и други подобни вещи, които се нуждаят от демонтаж и подготовка за пренасяне.

Изнася и извозва секции в ПловдивНека започнем първо с разглобяването на секцията. В зависимост от действията, които смятате да предприемате – изхвърляне или преместване, ще се определи „начина“, по който може да процедирате с тази вещ. Ако не смятате да я използвате повторно, то няма нужда да бъдете внимателни при разглобяването. Дори може да я натрошите, ако прецените, че по този начин ще улесните и ускорите работата си. Не по такъв начин обаче, стоят нещата с преместването на секцията. Препоръчваме ви да обърнете сериозно внимание на демонтажа, за да не си „изпатите“ впоследствие.

Неправилното разглобяване може да доведе до неприятни последици, като например надраскване, изкривяване и дори счупване на някой елемент. Това може да доведе до невъзможността за повторното сглобяване на секцията, което със сигурност не искате да се случва. Така че, трябва да бъдете изключително внимателни, докато разглобявате вратите, сваляте пантите и отстранявате всички останали свързващи елементи. Не е препоръчително да прилагате повече от необходимата сила. При необходимост потърсете помощ.

Всъщност така със сигурност ще ви бъде нужна. Най-малкото за свалянето на някои елементи, ще трябва да имате човек до себе си, който да ви придържа в „критичните моменти“. В никакъв случай не трябва да допускате „вратата“ да увисва на пантите. Това означава, че в най-лекия случай, ще ви се наложи да търсите нови панти, а в най-тежкия – нова вратичка! Помощ ще ви трябва не само за демонтажа, но и изнасянето  и превозването на въпросната вещ. Въпреки че, сте я разглобили до основи, има части от нея, които няма как да изнесете сами. Например „основата“. Тя обикновено е дълга поне 2 метра и тежи 10-15 килограма. Тежестта е незначима, но големите й размери, ще ви попречат да я изнесете сами.

Изнася и извозва секции в Пловдив при изхвърлянеПреди да го сторите обаче, ви препоръчваме да вземете известни мерки свързани с безопасността и здравината на секцията. За целта може да използвате кашони, найлони, фолио, вестници и други подобни материали, с които бихте могли да предпазите елементите от надраскване или изкривяване, например.

Колкото до извозването, то ще имате нужда от подходящ превоз. Най-обикновен микробус би ви свършил страхотна работа. Ако смятате обаче, да изхвърляте или премествате други вещи заедно със секцията, то ви съветваме добре да си направите „плановете“, за да си спестите време и усилия. Препоръчваме ви да обърнете най-голямо внимание на натоварването и разтоварването на вещите. Постарайте се да го направите по такъв начин, че да си спестите възможно най-много място (ако това се налага) и да ограничите възможността за евентуален допир между вещите (отново, ако това се налага. Ако ще изхвърляте стари мебели, то няма нужда да оставяте свободно пространство между тях, дори напротив – препоръчително е да се възползвате от максималния капацитет на каросерията на превоза).

Честно казано има доста неща, за които трябва да се помисли и предвидят, когато става дума за разглобяване и изнасяне на секция при изхвърляне или преместване.