Продължете към съдържанието

Фирма за изнасяне на отпадъци от мазе

Почистването на мазето от боклуците, които сте натрупали в него е възможно да се окаже доста по-сложно от колкото първоначално сте си мислели. Особено, ако говорим за мазе, в което не сте влизали от години и в него цари пълна бъркотия. За тази ситуация има един много цветущ български израз, който е много подходящ за случая, но само ще споменем, че е поздрав към майката. Разбира се, че това не бива да ви плаши, а още по-малкото да ви отказва от намерението да изхвърлите всички боклуци и ненужни вещи, които се скатават в мазето. Просто трябва здрава и усърдна работа и в рамките на няколко часа или дни, ще въдворите ред в това помещение.

Изнасяне на отпадъци от мазеБи било много добре, ако си намерите някой верен помощник, който да ви окаже не само „морална“ ,но и физическа подкрепа. Тогава работата ще премине доста по-бързо и леко, отколкото можете да си представите. В интерес на истината ще имате нужда не само от това, а и от превоз, с който да извозите всички боклуци до сметището, които ще изнесете от мазето. Тук е момента да отбележим, че отпадъците, които ще изхвърлите трябва да бъдат разделени според вида си. Ако през годините сте складирали поради една или друга причина стари строителни материали, които са Ви останали от последния ремонт, като например – бои, лакове, тухли и т.н., то тях ще трябва да ги закарате до специалните места за депониране, където да бъдат унищожени по природосъобразен начин. При битовите отпадъци също има класификация. Металните отпадъци, електроуредите и мебелите се изхвърлят на различни места, където се рециклират или унищожават, в зависимост от състоянието, в което се намират.

Като цяло почистването и изнасяне на отпадъци от мазе си е мърлява работа. В тези помещения не само, че е тъмно, прашно и задушно, но и по всяко време може да бъдете изненади от някой „неочакван посетител“ – било то мишка, плъх и дори прилеп! За тези гадинки тъмните и влажни места са предпочитана територия и честно казано не бива да се изненадвате, ако там срещнете някой от тях. Другата негативна черта, която в случая важи с пълна сила, е прекалено тесните коридори и пространства, които разделят общите мазета в жилищните кооперации. Едва ли ще изнесете огромно количество отпадъци от мазето си, но самия факт, че всяка една вещ, която решите да изхвърлите трябва да бъде пренесена до т.нар. „общо мазе“ или друго свободно пространство, където боклуците няма да ви пречат да работите.

Изнасяне на отпадъци от мазе в ПловдивИ ако трябва да теглите чертата, то ще разберете, че реално погледнато не си струва всичките усилия, време и нерви, които ще изхабите около почистването, изнасянето и изхвърлянето на боклуците от мазето, след като може напълно безплатно или много евтино да си спестите всичко това! Всъщност няма да откриете топлата вода или Америка, както обичат да казват хората. Просто ще постъпите като десетки други хора, които предпочитат да наемат хамали за изнасяне на отпадъци от мазе, отколкото да се „самоизмъчват“ по такъв начин. Цените на хамалските услуги в никакъв случай не са високи, както обичат да изтъкват местните зевзеци или т.нар. съседи, а са напълно нормални на фона на това, което ще си спестите, ако се възползвате от тях.