Продължете към съдържанието

Хамали за изхвърляне на кухненски мебели

Едва ли има човек, който ще откаже помощ при изхвърляне на кухненски мебели или друго обзавеждане от дома си. Неслучайно хората са казали, че „две глави мислят по-добре от една“. Впрочем няма по-ефективно и ползотворно нещо от колективната работа. Изхвърлянето на ненужни мебели или вещи изисква перфектна организация. Този тип битови отпадъци не може да се захвърлят в близката кофа и трябва да се извозят до специализираните сметища за рециклиране или депата за депониране. И при двата случая ще имате нужда от следните три компонента – време, помощници и транспорт. Всъщност, ако трябва да се напълно честни с вас трябва да отбележим, че може да си спестите цялата разправия, ако наемете фирма за демонтаж и изхвърляне на кухненски мебели. Много хора предпочитат да постъпят по този начин, отколкото да губят излишно време и нерви, които често са съпроводени и с немалки разходи, за да се избавят от ненужните вещи от дома си.

Изхвърляне на кухненски мебелиИзхвърлянето на кухненски мебели с хамали ще протече бързо и гладко. В уречения ден хамалите ще пристигнат в дома ви и ще се заемат с демонтирането и изнасянето на ненужното обзавеждане от кухнята. Това могат да бъдат не само мебелите, но и старите електроуреди, например. Нищо не пречи да бъде комбинирано тяхното изхвърляне. Само трябва да уведомите предварително фирмата, за да може да ви бъде изготвена възможно най-изгодна оферта. Не, че ще откажат да изхвърлят старата печка, хладилник, фризер или друг уред срещу допълнително заплащане, но е желателно тези неща да се уточнят предварително.

За извозването на ненужните вещи до сметището може да се използва два типа транспорт – бус или камион. Честно казано камионите много рядко влизат в употреба на хамалските фирми. Обикновено това се случва, когато се разчистват предприятия или офис от битови или строителни отпадъци. Рядко се среща в практиката да бъде използван камион за извозване на боклуци от апартамент или къща. Бусчетата вършат страхотна работа за целта и са същевременно ефективни и икономични. Хамалските фирми разполагат със специално оборудвани микробуси, които позволяват безпроблемното извозване на огромно количество битови отпадъци и мебели.

Изхвърляне на кухненски мебели ПловдивИ не на последно място трябва да отбележим и причината, поради която мебелите трябва да се изхвърлят на специално указаните за целта сметища. Всъщност причините са две. Първо, защото така е записано в Закона и второ от чисто човешка съвест към природата и околната среда. Крайно време е да се замислим за опазването на природните ресурси. Един от начините за това е рециклирането и преработването на отпадъците. Почти всички мебели могат да се рециклират и от тях да се изработят нови, което малко или много ще намали безразборното изсичане на дърветата и горите. Колкото до Закона за регламентирано изхвърляне на битови и строителни отпадъци, той е създаден именно с тази цел и неговото нарушаване може да доведе до тежки парични санкции.

Общо взето, ако имате подходящ транспорт, желание, свободно време и помощници под ръка, няма причина, поради която трябва да се възползвате от услугите на фирма за изхвърляне на кухненски мебели или други битови отпадъци. Обаче, ако някой от гореизброените фактори липсва при Вас, то по-добре не си губете времето, ами се обърнете към хамали за помощ. Ще си спестите доста главоболия. Повярвайте ни!