Продължете към съдържанието

Извозване на обемисти отпадъци в Пловдив и региона

Изхвърлянето на отпадъци в сериозен мащаб изисква не само време, но и известни усилия, които са свързани с немалко средства. В зависимост от вида на отпадъците, които ще се изхвърлят, се определя начина, по който ще се процедира, времето и средствата, които ще ни костват. Има съществена разлика между изхвърлянето на битови и строителни отпадъци. В днешния материал, ще обърнем внимание не само на тях, но и на т.нар. обемисти боклуци. Както може би се досещате, под обемисти отпадъци имаме предвид вещи и строителни материали, които са „извънгабаритни“ – дивани, хладилници, бетонни плочи и т.н.

Извозване на битови отпадъци до сметище

Първо да дефинираме понятието битови отпадъци. Това са вещи от ежедневието – мебели, електроуреди, посуда, опаковки и каквото друго се сетите. Когато става дума за боклуци в особено големи размери, няма как да ги изхвърлите в общите кофи за смет. Поради тази причина, ако не разполагате с необходимите „средства“, за да се погрижите сами за тяхното извозване до сметище, то потърсете професионална помощ. Много хора си мислят, че почистването и изхвърлянето на битови отпадъци е задача подобна на пролетното почистване, но това съвсем не е така. Можем да ви извадим много примери от практиката, които доказват това, но само ще отбележим какво ви е необходимо, за да действате самостоятелно.

  • Подходящ специализиран превоз – микробус или камион
  • Достатъчно свободно време
  • Специфична техника и инструменти
  • Помощници
  • Предпазни средства

Извозване на строителни отпадъци до сметище

Извозване на обемисти отпадъци в ПловдивДо голяма степен изхвърлянето и извозването на строителни отпадъци до сметище се припокрива с гореописаната дейност. Съществената разлика е във вида на отпадъците, която предопределя няколко специфики. Няма как да не споменем, че изхвърлянето на строителни отпадъци крие известни рискове за здравето. Те съдържат опасни химически вещества, които могат да навредят сериозно на здравето ви. Поради тази причина, се използва специална екипировка, която ще ви предпази от тяхното неблагоприятно влияние.

Другото, което трябва да се отбележи за изхвърлянето и извозването на строителни отпадъци, е свързано с физическата дейност. Тя е много по-тежка и отговорна. Понякога дори е нужна специална моторизирана техника за изнасянето и натоварването на определени видове боклуци, което е още една предпоставка за това, че е по-добре да потърсите професионална помощ в подобни ситуации, отколкото да разчитате на собствените си умения.

Изхвърляне на обемисти отпадъци

Извозване на обемисти отпадъци цениОбемисти отпадъци има и при двата типа дейности. При строителните отпадъци обаче, изхвърлянето на боклуци с особени големи размери изисква специализирана техника – мотокари, кран и т.н. Докато при битовите отпадъци, е нужна само човешка сила. Разбира се, в някои случаи може да е необходимо и дори препоръчително използването на технологични устройства, но това рядко е наложително. Видът и количеството на отпадъците предразполага и използването на определени превозни средства. Например, когато става дума за „големи“ по размер боклуци, е препоръчително да се използва транспорт с подходяща каросерия.

Така че, изхвърлянето на обемисти отпадъци е специфична задача, която в 90 % от случаите изисква професионална намеса. Вместо да губите време, излишни усилия и нерви – обадете ни се! Нашите хамалски и транспортни услуги могат да ви бъдат изключително полезни – 0897 87 59 78.