Продължете към съдържанието

Почистването на прозорците през пролетта е истинска досада. Търкаш, чистиш, полираш и като погледнеш, отново има следи от кърпата. Аз лично непрекъснато отлагам почистването им до последно. Преди време, обаче, нещата се промениха напълно. Научих как мога да почистя прозорците на къщата само в няколко лесни действия. Ще ги споделя с вас, а вие преценете дали ще ги приложите.

Изберете един наистина съвършен слънчев ден. Ще си кажете, че не бихте искали да изгубите един прекрасен слънчев ден в почистване на мръсните прозорци. Вие не сте сами, много хора биха си помислили точно това. Един от най-добрите съвети за това как да се чистят прозорци е да си изберем един облачен ден. Липсата на слънчева светлина ще помогне да се намали вероятността от появата на досадните ивици. Липса на пряка слънчева светлина също ви позволява да виждате по- добре и по- добре да почистите прозорците на дома си.

Първо използвайте прахосмукачката си. Има много прах и мръсотия, които могат да се натрупат вътре в первазите на прозорците, и веднъж,  намокрили се, ще оставят кални ивици, които после трудно се чистят. Ето защо важна стъпка при почистване на прозорците е правилно да се използвай прахосмукачката, използвайте различните приставки към маркуча за почистване на вътрешната страна на прозорците.

Има една важна стъпка, която много хора пропускат, когато се научат как да се чистят прозорци: дръжте маркуча така, че да пръска надолу. Затворете всички прозорци и използвайте градински маркуч, за да ги напръскате отвън. Ще се премахне първия слой от мръсотия и детайлната работа ще се направи по- лесно.

Ръчно миене на комарници и стъкла. Как да се мият отделните прозорци зависи от вида на прозорците, които имате. При по-новите версии отваряш, като ви дава възможност да почистите както отвън, така  и отвътре, от едно и също място. Възрастните хора могат да не бъдат толкова подвижни, което означава, че ще трябва да се използва стълба за почистване на екстериора. Повечето ще ви позволи да отстраните комарниците и ги почистете отделно. Чистете стъклата с препарат за почистване на прозорци. Комарниците могат да се почистват с топла сапунена вода, било навън или във ваната.

Подсушете стъклото. Има няколко неща, които могат да съсипят прясно почистените прозорци много по- бързо от летящия мъх. Вместо хартиени кърпи, се използват чисти филтри за кафе, смачкана вестникарска хартия. Определено ще имате успех, ако спазвате тези съвети.

Не подхождайте към работата механично. Необмислените и хаотични действия ще ви накарат да работите повече, а всъщност да свършите много по- малко работа.

Спомнете си колко ви е било трудно, когато се премествахте в новото си жилище, колко трудно измихте прозорците. След това преместихте вещите си, подредихте всичко и прозорците се оказаха отново толкова мръсни, колкото и в самото начало.

Учете нови трикове и умения за обслужване на дома, за да имате много повече време за семейството и за забавления. Не допускайте домакинската работа да заеме всичкото ви време.

Използвайте пролетта за по- голямата част от основното почистване и в останалите сезони се наслаждавайте на чистия си и подреден дом.