Продължете към съдържанието

Пренася мебели и обзавеждане в Пловдив

При пренасянето на мебели и обзавеждане има един много тънък момент, на който трябва да обърнете сериозно внимание. Той е свързан с начина на тяхното изнасяне и извозване. Ако си мислите, че просто „ей така“ ще ги изнесете и натоварите на буса, то жестоко се лъжете! Цялата тази процедура отнема доста време и изисква сериозно отношение. В противен случай резултатът е повече от ясен – багажа ще се съсипе, а усилията и времето, което сте положили ще отидат на вятъра!

Поради тази причина Ви съветвам да не рискувате, а да вземете всички необходими мерки, за да сте сигурни, че нищо няма да се обърка и всичко ще завърши благополучно! При положение, че просто нямате време или техническа възможност, за да го сторите, винаги може да наемете фирма, която пренася мебели и обзавеждане. Може дори да си наемете хамалска бригада от студенти, но Ви препоръчвам за гарантирани резултати да се обърнете към професионалисти в областта. Само те могат да Ви окажат адекватна помощ в този труден момент.

Пренася мебели и обзавежданеИскаме да Ви дадем няколко полезни съвета, в случай, че имате необходимото време и средства, за да се заемете сами с пренасянето на мебелите и обзавеждането. Освен, че през цялото време трябва да работите внимателно и концентрирано, не забравяйте за собствената си безопасност. Нали не искате да посетите лекарския кабинет, тъй като по невнимание сте си отрязали пръстта или сте го „бушонирали“ с чукът?

Така че бъдете предпазливи и въпреки това е добре да вземете необходимите мерки за безопасност. За целта ще имате нужда от подходящо работно облекло – ръкавици, каска, очила, огнеупорен гащеризон, дебели обувки и всичко останало, което Ви хрумне и по един или друг начин би могло да Ви гарантира безопасността по време на работа.

Освен за собствената си безопасност, трябва да помислите и за тази на вещите, които ще изнасяте. Предполагам вече сте се запасили с подходящо опаковъчни материали – кашони, найлони, стиропор и т.н., с които да гарантирате тяхната безопасност. Всичко това обаче, би се обезсмислило, ако не подходите внимателно при демонтирането и изнасянето на вещите. Нали не мислите, че ще успеете да изнесете кухненските шкафове „барабар“ със стената, за която са захванати?

Със сигурност ще имате нужда от помощ. Както и да го погледнете е добре да има някой човек около Вас, който да Ви „придържа“ или помогне с изнасянето на определена вещ. Лично аз не познавам и не мога да си представя някой „обикновен“ човек, който да може да изнесе дивана, гардероба или хладилника на гърба си и да го изнесе от жилището си!

Пренася мебели и обзавеждане в ПловдивЗа добро или лошо не сме наследници на „многоръкия Шива“ и имаме само две ръце, които в някои моменти като този се оказват недостатъчни. Например, когато отвивате дюбелите на кухненските шкафове е желателно да намерите някой или да измислите начин, чрез който да се задържат и да не паднат на пода.

Както виждате има много неща, за които трябва да помислите. Сами разбирате, че това не е шега работа и ако не сте сигурни в собствените си възможности, то по-добре не се захващайте, а наемете фирма, която пренася мебели и обзавеждане.