Продължете към съдържанието

Почиства дворове от клони и отпадъци в Пловдив и региона

Хамалите на ТЕПЕТО могат да ви бъдат полезни при почистване на къща с двор от боклуци. Пролетното почистване може да ви коства много усилия. Така че, ако не разполагате с помощници; свободно време или физическа възможност да го направите, то потърсете професионална помощ. Изсъхналото вече дърво в двора, което пречи на слънчевите лъчи да осветят дома ви може да бъде премахнато много лесно! Свържете се с нас и в рамките на няколко часа (възможно е още същия ден), няма да остане и следа от него – само спомена, че някога в двора ви е имало дърво!

Почиства дворове от клони и отпадъци в ПловдивДебело подчертаваме, че преди да се изкореняват дървета, е желателно да се свържете с местния еколог, който да ви даде разрешение да го направите. Възможно е дървото, което се намира във вашето имущество да спада в категорията на защитените видове. Това автоматично означава, че не може да бъде отрязано! Възможно е да бъде изкоренено и преместено, но за целта ще ви бъде необходимо разрешение от екологията, както и да му бъде намерено ново място, на което да бъде засадено. Не ви съветваме да действате на собствен риск, защото всички знаем колко добросъвестни са нашите съседи, чийто мотив в живота е „Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле!“. Така че, ако изкорените въпросното дърво и в същия момент бъде подаден сигнал в общината за действията ви, то може да се стигне до много сериозни последствия и солени глоби.

Нека не бъдем толкова черногледи. Едно почистване на двор от боклуци с рязане на храсти и дървета може да приключи в рамките на няколко часа, но може да продължи и с дни. Всичко зависи от количеството на отпадъците; размерът на дворното място и ред други фактори, които малко или много оказват влияние върху процеса. Без да извършим предварителен оглед обаче, няма как да се ангажираме с конкретни срокове.

Почиства дворове от клони и отпадъци в Пловдив цениАко времето ви притиска и трябва час по-скоро да бъде почистен обекта, то може да се организира експедитивното изхвърляне на боклуците, но това ще ви струва по-скъпо, тъй като ще се ангажират двойно по-сериозни ресурси – хамали, транспорт и т.н. Възможно е боклуците да бъдат извозени с камиони, за да се спести време и да се „свалят“ част от разходите за транспорт. Няма смисъл да се направят пет курс до сметището с един микробус, вместо да се наеме камион, който да извози всичко наведнъж до депото!

ТЕПЕТО взима всички необходими мерки, за да осигури безопасността на своите работници и тази на околните. Без значение дали става дума за рязане на храсти, изнасяне на покъщнина или друга подобна дейност – трябва да се спазват правилата за безопасност! На пръв поглед едно почистване след ремонт не крие рискове, но това не е съвсем така! Ако не бъде обезопасен района, както и ако не се действа внимателно може да се стигне до нежелани и непредвидени контузии! Нашите хамали винаги работят с необходимите обезопасителни костюми – каска, ботуши, гащеризон, ръкавици и т.н.