Продължете към съдържанието

Евтино изнасяне мебели и стари вещи в Пловдив

Изнасянето на мебели или други вещи е доста деликатна задача, към която трябва да се подходи с достатъчно внимание. Всичко друго би било безотговорно от Ваша страна. Все пак става дума за Вашите лични вещи и обзавеждане, за които сте отделили не малка сума пари, която пък сте изкарали с „пот на челото“ и честно казано е глупаво, ако не вземете всички необходими мерки за безопасност, за да сте спокойни, че нищо няма да им се случи по време на изнасянето или извозването им.

Безопасно изнасяне мебели и стари вещи в Пловдив

Без значение дали ще ги премествате в мазето или ще ги извозите до вилата на село, трябва да опаковате вещите си по подходящ начин. Причините са две – да ги предпазите от евентуално счупване, надраскване, изкривяване или друга подобна повреда и да ги предпазите от влагата и прахта, на които ще бъдат изложени при съхраняването им.

Изнасяне мебели и стари вещи в Пловдив

За целта ще имате нужда от кашони, вестници, стиропор и други подобни материали, които може да откриете във всеки един железарски магазин. Обезопасете ръбчета на мебелите и по-деликатните им части, които смятате, че биха могли да се повредят при най-малкия допир по време на работата.

Препоръчваме Ви многосъставни мебели като секция, гардероб, спалня, шкафове и други подобни, първо да ги разглобите и след това да ги опаковате. Така ще си спестите място, а и ще можете да ги опаковате по по-сигурен начин. Това важи най-вече за старите секции, чийто масивни стъкла са доста скъпи и лесно чупливи. Тях може да ги опаковате с вестници или „пукащо фолио“, след което да ги приберете в някой кашон и Ви гарантирам, че ще останат непокътнати в следващите 100 години.

Меката мебел задължително трябва да бъде „облепена“ с дебел найлон или фолио, за да бъде предпазена от натрупването на прах и влагата, която е най-големия враг на всеки един диван, фотьойл или кресло!

Изхвърляне и изнасяне мебели и стари вещи в Пловдив

В случай, че нямате намерение да съхраните старите си вещи, а чисто и просто искате да се отървете от тях, като ги изхвърлите на сметището, трябва да знаете едно нещо – очаква Ви доста работа! Дори е възможно да имате нужда от помощ, за да се справите успешно с нея. Даже не възможно, а със сигурност ще Ви потрябва поне още един „чифт ръце“, който да Ви асистира при изнасянето или натоварването на вещите, които ще изхвърляте.

Трудно ми е да повярвам, че ще успеете сами да изнесете и натоварите стария диван, секция или спалня. Чисто физически е невъзможно, освен, ако не ги натрошите на малки парчета, но това ще Ви коства двойно повече време и усилия, отколкото да ги изнесете, с помощта на някой съсед, приятел или роднина.

Безплатно изнасяне мебели и стари вещи в ПловдивДругият проблем, с който може да се сблъскате е с намирането на транспортно средство, с което да извозите ненужните вещи до сметището. Според една статистика всеки 10-ти човек разполага със собствен бус и ако Вие не сте от тях, то тогава ще трябва да прибегнете до услугите на фирма за транспортни услуги или да ангажирате някой приятел, който срещу скромна почерпка + разходите за гориво, да Ви свърши работата.

Така и така ще давате пари, то по-добре да дадете малко повече, но поне да не си губите времето за подобни разправии. За целта повикайте фирма за хамалски услуги, която да се заеме с изнасяне мебели и стари вещи в Пловдив и не оставете всичко в нейни ръце. Не мислите ли, че е по-добрия вариант това?