Продължете към съдържанието

Хамали за изнасяне и извозване на боклуци от мазе

Идва време за т.нар. пролетно почистване. Много семейства са си определили точна дата или поне период, в който почистват основно дома си и по този начин посрещат пролетта. Измиват се прозорците, тупат се килимите и се изхвърлят всички ненужни вехтории, които сме натрупали през изминалата или изминалите години. Със сигурност всяка една себе уважаваща се домакиня би могла да се справи сама с измиването на прозорците, пода и дори тупането на килимите, но ще й бъде много трудно да се заеме с почистването на мазето. Това си е типично мъжка работа, тъй като са нужни сериозни физически усилия, за да бъде изнесени и изхвърлени някои боклуци от мазето.

Изнасяне и извозване на боклуци от мазеТака че, мили дами, ако нямате мъж под ръка, на който да възложите тази задача не бива да се нагърбвате сами и да полагате кански усилия, за да изчистите мазето си. Просто се обърнете към хамали за изнасяне и извозване на боклуци от мазе и съм сигурен, че ще останете повече от доволни от постъпката си. Те ще се погрижат за всичко – от изнасянето на боклуците до тяхното превозване до бунището за битови отпадъци. Освен това биха могли да се ангажират и с хигиенизирането на помещението, след като бъдат изнесени боклуците от него.

Преди да ни обвините в „ксенофобия“ ще разясним защо според нас почистването на мазе е „типично мъжка работа“. Едно на ръка са тежките вещи, които се помещават в тях. Трудно ми е да си представя как една фина и нежна жена ще успее да изнесе сама джанти от кола, печка, диван или други подобни по размер вещи. Всеизвестен е ужасът, който изпитват жените към онези малки гадинки наречени паяци, гущери и мишки. Има голяма вероятност да имате „домашни любимци“, но да не предполагате за тяхното съществуване. Гореспоменатите „твари“ обичат подобни тъмни и влажни места каквито са мазетата и таваните.

И не на последно място трябва да поставим самото изнасяне и извозване на боклуци от мазе. Вече споменахме за силата и издържливостта, които са необходими, за да бъдат изнесени някои от боклуците в мазето, както и тяхното натоварване и разтоварване на превозното средство, с което ще бъдат закарани до сметището. В този ред на мисли трябва да се отбележи, че за целта трябва да се използва микробус или камион. Използването на личния автомобил, макар и с ремарке, ще Ви създаде редица неудобства спрямо натоварването, разтоварването и извозването на боклуците.

Изнасяне и извозване на боклуци от мазе ПловдивСега ще помоля дамите да ми отговорят напълно откровено – Колко от вас разполагат със собствен микробус или имат познат, който би могъл да им услужи с такъв? Предполагам не са много, което в интерес на истината е напълно нормално. Още по-малко пък са жените, които разполагат с шофьорска книжка категория C, за да подкарат над 3,5-тонен микробус. Разбира се, че има и много бусчета, които са под това тегло и могат да бъдат управлявани дори с любителска шофьорска книжка, но не е препоръчително да го правите, ако никога досега не сте карали микробус. При превозването на товар има редица тънкости, като например поставянето на товара и неговото обезопасяване, взимането на завоите и т.н., с които са наясно всички професионални шофьори с достатъчно солиден опит зад гърба си.

Както виждате за изнасяне и извозване на боклуци от мазе са нужни много по-комплексни качества, отколкото сте си представяли. Затова е много по-добре да наемете хамали, отколкото да губите излишно време заобиколени от купчина боклуци и отвратителна миризма.