Продължете към съдържанието

Почистване и извозване на отпадъци от апартамент

Вероятно покрай задаващите се празници си правите планове за подаръци, които ще направите на своите близки и на Вас самите. Много хора решават да комбинират коледните и новогодишните празници със закупуването на нови мебели, електроуреди или други вещи, с които да обзаведат дома си. По този начин хем се отървават от старите и неефективни предмети, хем си правят страхотни подаръци за празниците.

Безспорно всяка покупка и нова вещ ни носи радост и приятни емоции, но преди да се впуснете в манията наречена „коледен шопинг“, Ви съветвам да решите какво ще правите със старите вещи, за да не се окажете в крайна сметка с два дивана в хола, например. Не, че има нещо лошо, но едва ли това е най-рационалният начин, по който може да запълните празното пространство в това помещение.

Извозване на отпадъци от апартамент

В тази ситуация е възможно е да изпаднете пред много сериозна дилема – да запазите или да изхвърлите старите вещи. От една страна изглежда „неразумно“ да изхвърлите даден предмет, който все още може да Ви свърши някаква работа, но пък погледнато от друг ъгъл – за какво да го държите, след като няма да го използвате. Всеки сам решава за себе си как да постъпи в тази ситуация, но щом четете тази статия вероятно сте по-склонни да се разделите с ненужните вещи, отколкото да ги складирате в дома си.

Едно е сигурно обаче – и в двата случая ще имате нужда от помощ. При положение, че решите да запазите старите вещи, то ще Ви бъде необходим помощник, с който заедно да преместите стария диван, хладилник, секция или всяка друга вещ, която изисква поне 4 ръце, за да бъде изнесена. Същото важи и за тяхното изхвърляне. Ще загубите твърде много време и усилия, ако тръгнете да ги демонтирате или разглобявате на части, с цел да ги направите по-лесни за изнасяне.

За бързото и безпроблемното им изхвърляне е желателно да осигурите подходящо превозно средство. В зависимост от техния обем и количество преценете кой тип транспорт ще Ви свърши работа. Мисля, че един най-обикновен бус до 3,5 тона ще Ви свърши отлична работа. Не вярвам да разполагате с цял апартамент пълен с отпадъци до тавана, за да имате нужда от камион, който да ги извози до бунището.

Хамали за извозване на отпадъци от апартаментНе е лошо обаче, да помислите върху идеята да наемете фирма за изхвърляне и извозване на отпадъци от апартамент. Без значение дали става дума за строителни или битови отпадъци, може да намерите фирма, която да се заеме с тяхното изнасяне и изхвърляне на отлични цени. Да не казвам, че някои хамалски бригади, като нашата, предлагат и безплатно изхвърляне на стари мебели, електроуреди и ненужни вещи.

Както и да го погледнете, хамалските услуги ще Ви спестят адски много време и усилия. Сами виждате за колко много грижи и задължения става на въпрос. Не бива да забравяме и Закона на Мърфи, според който в 99 % от случаите ще се сблъскаме с нещо непредвидимо, което ще трябва да го решаваме в движение.

Именно поради това все повече хора предпочитат да се доверят на опитните ръце на хамалите, отколкото да цапат своите и да си губят времето за нещо, което няма да им донесе абсолютно никаква полза!