Продължете към съдържанието

Извозване и изхвърляне на стари мебели в Пловдив

Това е един много деликатен въпрос, на който си заслужава да обърнем необходимото внимание. Ние като професионалисти с достатъчно солиден опит зад гърба си в сферата на хамалските услуги, знаем, че повечето хора са изключително привързани към личните си вещи и само при мисълта, че нещо може да се случи с тях ги кара да изпаднат в неподозирани състояния на духа.

Поради това, когато става дума за преместване на дадени вещи трябва да се подходи изключително внимателно и предпазливо, и да се направи всичко необходимо, за да останат „непокътнати“ по време на пренасянето им! С най-голямо значение е начина, по който ще бъдат извозени, но затова ще стане дума малко по-късно в днешния материал.

Къде се изхвърлят старите мебели

Извозване и изхвърляне на стари мебели ПловдивИма два типа вещи – нужни и ненужни. Мястото на първите, е където прецени техния собственик, а на вторите – на боклука! Не се превръщайте във вехтошар, ами се отървете навреме от всички ненужни вещи, с които разполагате в дома си, за да не го превърнете в един „уютен за живеене склад“ за вещи, без абсолютно никаква стойност!

Нито купчината стари вестници и списания, която прилежно сте събрали в кашони ще добие някаква колекционерска стойност, като същото се отнася и за абсолютно всички останали вещи, които сте прибрали с тази или друга цел – дрехи, книги, електроуреди, кухненски пособия и т.н. Колкото по-бързо го разберете това, толкова по-добре за Вас!

В случай, че сте събрали „кураж“ да се разделите с битовите си отпадъци, то мястото, на което трябва да ги изхвърлите не са близките кофи за смет! Желателно е да изхвърлите всичките тези отпадъци директно на сметището за утилизация на подобен тип боклуци и вехтории. Там те се преработват по специален начин, който позволява тяхното повторно използване, като в краен случай се унищожават.

Регламентираното изхвърляне на стари мебели обаче, отнема време и усилия. За щастие обаче, има вариант, при който бихте могли да се отървете от ненужните си вещи, без да губите излишно време или да изразходвате ценни физически усилия! Свържете се с нас чрез някоя от формите за контакт, които сме предоставили в сайта и ние БЕЗПЛАТНО ИЛИ ЕВТИНО ще изхвърлим Вашите мебели и всички останали вещи, от които нямате нужда!

Какво трябва да знаем за извозването на мебели

Извозване на мебели в ПловдивВъпросът с извозването на мебели стои малко по-сложно сравнение с тяхното изхвърляне. При изхвърлянето на мебелите няма за какво да внимавате толкова – набързо ги изнасяте, натоварвате и извозвате до сметището и сте готови.

Докато при извозване на мебели с цел съхраняване на непокътнатия им вид, нещата стоят по коренно различен начин. В тази задача най-важното нещо е тяхната безопасност. За целта трябва да се вземат всички необходими мерки, които бихме могли да категоризираме в три процеса: опаковане, изнасяне и натоварване!

Както се подразбира, при опаковането ще имаме нужда от подходящи материали – кашони, стиропорени елементи, чували, тиксо, вестници, хартия и т.н. Целта е да опаковаме дадения предмет по възможно най-добрия и сигурен начин, който ще осигури неговата безопасност при евентуално „изпускане“ или друг неприятен сблъсък!

При изнасянето НЕ трябва да се бърза или използва груба сила. Предполагам и Вие сте били свидетели, когато дадена вещ (най-често диван) не преминава през вратата или коридора и тогава в изблик на нерви се прилага повече сила от необходимото, която в 90 % от случаите довежда до счупване на някоя част от нея или в „най-благоприятния“ случай само до одраскване или скъсване на тапицерията!

Колкото до натоварването, трябва да се помисли много сериозно върху въпроса „Как да бъдат разположени мебелите в каросерията“, за да не се удрят един в друг и да стоят стабилно по време на превоза. В този случай отлична работа вършат обезопасителните въжета и колани!

При всички положения обаче, не се ли използва подходящо превозно средство – ще си имате много сериозни проблеми с безопасното извозване на мебели!

Хамалски услуги – най-доброто решение на Вашия проблем

Хамалски услуги в ПловдивСами виждате колко много усилия би Ви коствало извозването или изхвърлянето на стари мебели. Това си е чиста хамалогия и не си заслужава времето и нервите, които ще загубите покрай нея. Концентрирайте се върху по-важните неща от живота и оставете тази работа в ръцете на професионалистите в сферата на хамалските услуги!